logo F1online.sk

Marko varuje pred Ferrari: Ak bude Leclerc štartovať vpredu, nečaká Maxa žiadna prechádzka

Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 6. 2023

Je Ferrari novým favoritom Helmuta Marka? Kým predtým Rakúšan nezabudol partičku z Maranella cez médiá trochu „podpichnúť“, v súčasnosti sa zdá, akoby k hrozbe zo strany Scuderie pristupoval smrteľne vážne. Kým všetci hovoria o Mercedese a Aston Martine, Marko pred Rakúskom upozorňuje na silu Ferrari a zvlášť Charlesa Leclerca.

Poradca Red Bullu začal s podobnými rečami už v Kanade, keď po skončení pretekov prehlásil, že Ferrari bolo najrýchlejším tímom na oboch zmesiach pneumatík. Je pravda, že Ferrari malo v Montreale veľmi dobré tempo, zvládlo stratégiu a dokázalo sa posunúť vysoko po štarte zo stredu poľa. Naozaj však boli červené monoposty také rýchle, aby mohli na Red Bull Ringu vyzvať neohrozeného Maxa Verstappena? Podľa Helmuta Marka áno.

„Uvidíme, ale v Montreale sme trochu stratili a Ferrari malo najrýchlejšie auto,“ prehlásil Rakúšan pre OE24. „Red Bull Ring ich monopostu sedí. Ak bude Leclerc štartovať z prvého alebo druhého radu, nečaká Maxa prechádzka ružovým sadom.“

Ten tak pokračuje tam, kde v Kanade pri svojej komunikácii skončil. V Montreale to vraj „bolo náročnejšie“ než Red Bull očakával,ale „vďakabohu za to, že Ferrari štartovalo tak ďaleko, pretože v skutočnosti boli rýchlejší na oboch zmesiach pneumatík“. Na druhej strane, v Rakúsku čaká monopost SF-23 aj pár rýchlych zákrut, ktoré by nemali patriť k silným stránkam Scuderie.

Poradca Red Bullu bude na domácom podujatí veľmi pozorne sledovať aj výkony svojho druhého jazdca Sergia Péreza. Uvidíme, či sa Mexičan oficiálne vzdá svojich titulových ambícií. V prvom rade by však mal zapracovať na svojej strate na Verstappena, ktorá bola v Kanade obrovská, ale Marko ju vysvetlil veľmi jednoducho.

„Pretože Max je Max. Sedí v najlepšom aute, pričom s ním dokážu držať krok len Alonso a Hamilton. Títo traja sú jednoducho najsilnejší a Max spomedzi nich vyniká,“ povedal Marko.