logo F1online.sk

Je nám jedno, kto bude Maxov tímový kolega, povedal Verstappenov manažér

Raymond Vermeulen a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 6. 2023

Bude mať Max Verstappen opäť nového tímového kolegu? Holandský pretekár v súčasnosti bez väčších problémov poráža Sergia Péreza, ktorý v posledných týždňoch dostáva poriadne zabrať. Na druhú stranu by z mexického pretekára mohla byť ideálna tímová dvojka. Podľa slov Holanďanovho manažéra Raymonda Vermeulena je však Verstappenovi ukradnuté, kto stojí proti nemu.

Špekulácie o budúcnosti Sergia Péreza v ostatných týždňoch silnejú, ale zároveň sa objavili názory, že jeho zotrvanie vyhovuje tímovej jednotke Maxovi Verstappenovi. Ak by Mexičan prijal rolu poslušnej dvojky, nemajú v Red Bulle dôvod čokoľvek meniť.

Manažér holandského pretekára Raymond Vermeulen, ktorý spoločne s Josom Verstappenom vedie tím jeho zástupcov, však tvrdí, že ich strana nemá problém s akýmikoľvek personálnymi zmenami.

„Poďme do toho!“ zvolal na margo potenciálnej obmeny jazdeckého zloženia v Red Bulle pre holandský magazín Formule 1. „Každý dostane rovnaký materiál a každý môže slobodne poraziť Maxa, však?“

Špekulácie však neobklopujú len Péreza, ale ako jednu z najdôležitejších postáv súčasnej Formuly 1 aj samotného Verstappena. Ten sa napríklad nechal počuť, že zmluva s Red Bullom, platná do konca sezóny 2028, môže byť jeho poslednou vo Formule 1. Lákajú ho vraj aj ďalšie disciplíny, napríklad vytrvalostné preteky, a rád by sa im venoval. Vermeulen pritom zdôraznil, že rozhodne sa bavíme o rokoch 2029 a nasledujúcich. Pre Maxa je vraj lojalita a oddanosť Red Bullu veľmi dôležitá.

„Prečo by mal Max v tejto situácii chcieť niečo meniť? Nemáme o to záujem. Padok F1 je, samozrejme, malý a každý tu hovorí s každým. My sme však viazaní do roku 2028. Sami vidíte, že Max je vo svojom živle a jazdí bez tlaku,“ odkázal Vermeulen.

Ten sa po úspechoch Verstappena stal medzi manažérmi žiadaným tovarom. Sám však trvá na tom, že nemá záujem manažovať kohokoľvek iného. Ostatne, meno Max Verstappen v súčasnosti láka takú pozornosť a záujem, že len starostlivosť o tohto jedného jazdca vyžaduje prácu na plný úväzok.

„Nikdy by som nedokázal nazhromaždiť rovnaké množstvo energie pre niekoho ďalšieho. V tomto mám úplne jasno. Budem naďalej pracovať exkluzívne pre Maxa. Nemám čas na iné veci a nemám na to ani energiu. Max je pre mňa ako člen rodiny, ako dobrý priateľ. Poznám ho od narodenia a mám s ním úplne iný vzťah.“ hovorí Vermeulen.

„Uzatváranie zmlúv je zábava a značka Max Verstappen sa šíri ďalej do zahraničia. Je to obrovské koleso, ktoré sa roztáča.“

„Samozrejme, neviem, kde sa to skončí, ale myslím si, že je pred nami stále otvorený celý svet. V konečnom dôsledku však ide o Maxove výkony na trati. Teraz má imidž ‚chlapca od vedľa‘, ktorý sa premení na hladného leva, keď si nasadí helmu. Myslím si, že to ľudí láka,“ dodal Vermeulen.

Súvisiace články