logo F1online.sk

Jordan a Coulthard spochybňujú Strollovu budúcnosť: Stopky neklamú

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2023

Vo Formule 1 by sa jednalo o priam bezprecedentný krok, keby otec vyhodil z tímu vlastného syna. Aston Martin sa zlepšuje a posúva sa do boja medzi najlepších. Ak chce Lawrence Stroll dopriať titul svojmu synovi, čakajú na rodinu pri nedeľnom obede nepríjemné otázky. Lance totiž v súčasnosti bojuje v strede poľa, aj keď jeho auto patrí na pódium. Eddie Jordan a David Coulthard si takisto myslia, že kanadského miliardára čaká niekoľko náročných rozhodnutí.

Stroll v súčasnosti bojuje skôr o celkové ôsme miesto s pilotmi Alpinu, kým ostatní jazdci kvarteta najlepších tímov si udržiavajú komfortný náskok. Aj keď to znie dosť paradoxne, kanadský pretekár sa po 130 štartoch vo Formule 1 ocitol prvýkrát pod tlakom.

Začnú si raz v Aston Martine klásť otázku, či najlepšia cesta vpred vedie cez výmenu pilota? Samozrejme, rozhodujúce slovo bude mať jeho otec, ale ani on si pri uvažovaní nad budúcnosťou vlastnej firmy nemôže počínať svojvoľne.

„Predstavte si, že vlastníte Aston Martin a vložili ste doň obrovské množstvo vlastných peňazí, zároveň beriete ďalšie veľké peniaze od sponzorov, takže čo im poviete, keď sa vás opýtajú: ‚Ste si istí, že Lance dokáže odviesť potrebnú prácu, aby tento tím zvíťazil v Pohári konštruktérov?‘“ nahlas premýšľa bývalý majiteľ stajne zo Silverstone Eddie Jordan.

„Keby ste boli Lawrence Stroll, ako by ste im odpovedali?“ dodal Ír.

Odpovedal jeho kolega a bývalý pilot David Coulthard: „Povedal by som, že stopky neklamú. Nehovorím, že Lance nie je dosť dobrý, veď na ceste do F1 vyhral všetko, ale jednoduchá pravda je, že stopky neklamú.“

„Myslím si, že mal v tejto sezóne aj nejakú smolu, ale prekvapuje vás, že v najťažších kvalifikáciách v tejto sezóne – v Kanade a v Monaku – si jeden mladý brilantný talent a jeden starší brilantný talent našli cestu do prvého radu?“ pýta sa Coulthard s odkazom na Maxa Verstappena a Fernanda Alonsa.

„V jednom okamihu dospejete do bodu, keď sa už nemôžete na nič vyhovárať. Tento biznis stojí na stopkách a v určitom okamihu budú práve tie rozhodovať, čo si tímy zvolia smerom do budúcnosti,“ dodal Coulthard.