logo F1online.sk

Lewis Hamilton začal opäť nosiť respirátor, nakaziť sa mal jeho inžinier

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 7. 2022

Pozorný divák už istotne postrehol, že v padoku a v boxovej uličke sa opäť objavili ľudia v respirátoroch. Nosiť ho začal aj Lewis Hamilton, ktorý už veľmi negatívnu skúsenosť s ochorením COVID-19 má a ako sám priznal, nakazil sa už dvakrát. Sám hovorí, že nosenie ochranných prostriedkov je čisto jeho osobné rozhodnutie.

Nie je to len Lewis, ale rúška sa opäť objavili aj v garážach Mercedesu či Ferrari, kde s týmto ochorením mali tiež problémy. Nedávno kvôli koronavírusu vynechal veľkú cenu aj pretekový riaditeľ Ferrari Laurent Mekies. Aj kvôli tomu sa mechanici i piloti v garáži opäť objavili v rúškach. Toto opatrenie prijal aj Lewis Hamilton.

„Nie, toto je moja osobná voľba,“ odpovedal sedemnásobný šampión na otázku, či sa podľa jeho názoru uvoľnili protipandemické opatrenia príliš rýchlo.

„Všimol som si, že veľa ľudí okolo mňa sa v nedávnej dobe nakazilo a ja sa určite nechcem nakaziť opäť. Už som si to zažil dvakrát,“ hovorí Hamilton. „Jednoducho som si všimol, že veľa ľudí v mojom okolí, veľa mojich priateľov, sa nakazilo. Niektorí z nich na tom boli horšie.“

Práve koronavírus vraj má byť dôvodom, prečo v Rakúsku absentoval jeho inžinier Peter Bonnington, čo však Mercedes oficiálne nepotvrdil a Hamilton to iba naznačil. „Tento víkend tu so mnou nie je Bono. Nikto respirátory a rúška nenosí, takže ja ten svoj určite nosiť budem.“

O jednom prípade sme vedeli, keď Lewis koncom sezóny 2020 vynechal kvôli ochoreniu jednu veľkú cenu. To sa s ním tiahlo aj po vyliečení a neskôr priznal, že ešte dlhé týždne cítil, ako ho COVID-19 „vyšťavil“. Jeho druhé nakazenie nebolo medializované a je zrejmé, že k nemu došlo v medzisezónnom období. Nie je však jediný, už dvakrát sa nakazil aj taký Charles Leclerc.

„Vyzývam ľudí, aby robili to, čo chcú. V konečnom dôsledku ide o vaše vlastné zdravie. Ja chcem ísť domov zdravý, chcem ráno vstať a môcť trénovať, chcem robiť veci, ktoré milujem,“ povedal Hamilton.

„A ak môžem, budem sa snažiť, aby aj ľudia, ktorých mám rád, boli v bezpečí. To je všetko,“ dodal sedemnásobný šampión.