logo F1online.sk

Sobotu odštartoval najlepšie Lewis Hamilton, Verstappen tesne druhý

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2021

V treťom tréningu na Veľkú cenu Maďarska máme na čele tretieho jazdca. Kým prvý tréning patril Verstappenovi a druhý Bottasovi, sobotňajšie popoludnie ovládol Lewis Hamilton. Hoci ovládol zrejme nie je správne slovo, v porovnaní s najlepším Red Bullom totižto zajazdil len o 88 tisícin lepší čas.

Piatkové maximum Valtteriho Bottasa 1:17,012 napokon prekonali len dvaja jazdci. Lewis Hamilton kolom 1:16,826 a Max Verstappen svojím výkonom na úrovni 1:16,914. Valtteri Bottas v porovnaní s piatkovým druhým tréningom mierne spomalil a skončil tretí.

Zaujímavosťou je, že Red Bull dnes ožil v prvom sektore. Kým v piatok mal v ňom problémy a Verstappen sa trápil s nedotáčavosťou, dnes bol v úvodnej tretine okruhu najrýchlejší. Zvyšok kola však vyšiel Mercedesom, v prípade Lewisa Hamiltona najmä tretí sektor.

Sergio Pérez sa opäť trápil. Na Maxa Verstappena stratil viac ako jednu sekundu, čo je na relatívne krátkom maďarskom okruhu priepastný rozdiel. Mexičan pred seba pustil hneď troch pilotov zo stredu poľa. Pred kvalifikáciou to nevyzerá vôbec dobre.

Spomínaná trojica, ktorá sa dostala pred Péreza, pozostávala z dvojice Ferrari v poradí Carlos Sainz a Charles Leclerc. Červení zajazdili vyrovnané časy a na najlepší McLaren Landa Norrisa majú náskok takmer tri desatiny. Určite potešujúce správy; nižšie teploty Scuderii pomohli.

Daniel Ricciardo skončil na ôsmej priečke pred Fernandom Alonsom a Lanceom Strollom, ktorý v boxoch kolidoval s Antoniom Giovinazzim. Nebola to však jeho vina, komisári budú Giovinazziho vyšetrovať za nebezpečné opustenie garáže.

Aby toho nebolo málo, Giovinazzi sa bude musieť dostaviť na koberček aj za ďalšie previnenie. Len pár desiatok sekúnd po kolízii so Strollom totižto v predposlednej zákrute zablokoval Pierra Gaslyho.

Dnešný tretí tréning podobne ako včerajší prvý prerušila červená vlajka. Mick Schumacher neudržal kontrolu nad svojím monopostom v jedenástej zákrute a zboku trafil bariéru. Teraz hrozí, že nenastúpi do kvalifikácie, aspoň podľa slov Günthera Steinera to nevyzerá vôbec dobre.

https://pbs.twimg.com/media/E7nssE6WUAk_K3e?format=jpg&name=medium

Viac detailov k tréningu už v našich zápiskoch: