logo F1online.sk

Safety car s novým lakovaním, Mercedes už nebude jediný dodávateľ

Safety car a medical car
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

Po deviatich tímoch majú svoju prezentáciu za sebou aj bezpečnostné a lekárske vozidlá. Ich tradičný dodávateľ, automobilka Mercedes, sa tento rok “podelí” s Aston Martinom, ktorý dodá autá na rovnú polovicu podujatí. To však nie je jediná zmena; nový safety car Mercedesu sa ukázal v atraktívnom červenom šate.

Prvé fotografie sa objavili už minulý týždeň a zverejnil ich portál CarBuzz. Vzápätí však boli fotografie stiahnuté. FOM ich oficiálne zverejnila až v noci z nedele na pondelok. Všetci sme čakali, ako bude vyzerať safety car Aston Martinu; modely Vantage a DBX sa podľa očakávaní predstavia v britskej pretekárskej zelenej.

Avšak prekvapil i Mercedes. Ten za celú dobu, po ktorú bol výhradným dodávateľom bezpečnostných vozidiel, natieral svoje autá striebornou farbou. V tomto roku však budú modely Mercedes-AMG GT R a C 63 S Estate krikľavo červené, podobne ako na Veľkej cene Toskánska, kedy nemecká automobilka vzdala hold 1000. pretekom Ferrari.

“Mercedes-AMG safety a medical car vstupujú do sezóny 2021 s novým lakovaním. Krikľavá červená reprezentuje nielen jednu zo základných farieb Mercedes-AMG, ale hlavne jedného z partnerov tímu Mercedes-AMG Petronas F1, spoločnosť CrowdStrike,” vysvetľuje zmenu vzhľadu oficiálne stanovisko Mercedesu.

“Líder trhu v oblasti kybernetickej bezpečnosti sa v tejto sezóne oficiálnym partnerom bezpečnostných vozidiel Mercedesu.”

FOM
FOM
FOM
FOM
FOM
FOM

Súvisiace články